căutare personalizată

DESPRE GICA CONTRA

vineri, 26 martie 2010

F16 sau cum suntem prea saraci ca sa ne permitem lucruri ieftine

Deunazi, un specialist American ne arata ca la clasa a doua cum ca, vechile F16 sunt perfecte pentru Romania si ca nici sa nu ne gandim sa ne achizitionam niscai avioane mai noi, cum ar fi Gripen-ul

In acceptiunea specialistului-fost pilot de F16, achizitionarea unui avion mai performant ar fi ca si cum ne-am lua o masina de gatit industriala pentru un apartament de bloc.

Este adevarat ca trebuie schimbata flota aeriana, Mig-urile 21 Lancer fiind depasite moral. Dar de ce sa le schimbam cu alte avioane din aceeasi generatie si la fel de imbatranite? In plus sa mai dam si o caruta de bani, dupa principiul: Si asa si cu banii luati. Probabil cei din Mapn sunt fani Top Gun, film in care Tom Cruise tinerel pilota un F16. Probabil cei responsabili cu achizitionarea avioanelor au auzit ca americanii le vor da bonus si cate o geaca cu guler de blana per avion, asa cum au vazut ei la celebrul actor din filmul mentionat mai sus.

AIM recomanda celor din Mapn si alte achizitii sau imbunatatiri pentru a face din flota aeriana romaneasca una invincibila si unica in intreaga lume sau chiar din univers. Vizibil si invizibil.

Dirijabilul Hindemburg, in care se va pompa (la figurat) cateva milioane de euro pentru a-l duce la standardele NATO. Acesta va crea o imagine de neuitat in ochii inamicului. Daca tot vom negocia cu nemtii pentru dirijabil, le vom da si o oferta pentru triplanul Baronului Rosu din primul razboi mondial, arma cheie, dar care trebuie revopsit cu o nuanta de rosu speciala, care costa 3 milioane de euro. Succes garantat.

Ca prioritate interna, se va avea in vedere adaptarea la standarde NATO avionul lui Vuia, cu care s-a prabusit la Bintinti si primul avion cu reactie al lui Coanda, expus la Muzeul militar. Aceste doua avioane vor starni invidia si vor isca vii comentarii in cadrul celor din Alianta Nord-Atlantica.

 Mapn va imbunatati cu cateva zeci de milioane de euro si planoarele de la cercurile de planorism din tara, stiut fiind faptul ca aceste teribile aparate de zbor silentioase pot fi niste redutabile avioane ,,stealth’’. Ce e avantajos si unic pentru noi, este faptul ca nimeni nu le foloseste, deci vor fi o surpriza in fata teribilului inamic.

Cireasa de pe tortul achizitiilor Mapn va fi formarea unei escadrile de zmeie, luate din SUA desigur, la un million de dolari, scumput, dar ceea ce e avantajos, este faptul ca mosorul si ata de la fiecare zmeu e gratis.

Scipio Africanul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu