căutare personalizată

DESPRE GICA CONTRA

sâmbătă, 20 februarie 2010

VREAU SI EU PENSIE

Peste 20.000 de pensii speciale ar putea fi reduse, după recalculare. Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat că, pensiile primite de parlamentari, de magistraţi şi de alte categorii, considerate speciale, trebuie recalculate, după principiul "cât ai cotizat, atât primeşti”.

Pai in primul rand membrii acestor “categorii considerate speciale” nu au cotizat ba chiar dimpotriva au primit cotizatii maxime (am spus !!!) In toata activitatea desfasurata s-a cotizat la ei cum se cotizeaza dealtfel si la medici, profesori, politisti rutieri si chiar controlori de bilete RATB sau SNCFR.
Astfel ar trebui sa se propuna sa plateasca ei pensie catre stat si nu invers.

Pentru diplomaţi, pensia scade de la 4.291 lei la 1.961 lei după recalculare. Aviatorilor le va reveni o pensie de 1.812 lei de la o pensie din prezent de 9.185 lei. Parlamentarii vor avea după recalculare o pensie de 2.124 lei, deşi acum primesc 3.645 lei pe lună.

Observati si cum se reduc pensiile pe diverse categorii speciale (ca sa folosesc termenul oficial). Parlamentarii care nu au zburat sa zicem 40 de ani dar au dormit cativa ani in confortabile fotolii sunt cel mai grav afectati de aceasta recalculare …
Concluzia este dealtfel o veche zicala din popor “cine’mparte parte-si face !”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu