căutare personalizată

DESPRE GICA CONTRA

miercuri, 10 februarie 2010

"TERORISTI"?!?

Pentru ca suntem in perioada de documentare, luati d-acilea:

Timp de 20 de ani procurorii militari au adunat probe despre crimele din 1989. Desi stiau ca incalca legea, le-au ascuns in dosare uitate prin diverse sertare. "Lunga presedintie a lui Ion Iliescu a tergiversat ancheta asupra Revolutiei", recunostea pentru Die Welt procurorul Dan Voinea, sef peste aceste dosare.

Dupa 22 decembrie 1989, sub regimul Iliescu, au pierit, oficial, 942 de oameni. Cei mai multi dintre acestia au fost ucisi de "teroristi". Niste persoane despre care batranul comunist declara in presa rusa ca sunt "o enigma".
Probele ascunse in dosare dovedesc ca asa-zisii teroristi-lunetisti au fost, de fapt, militari in termen. Acestia au primit ordin sa-si impuste colegii, in special noaptea. Si au tras pana pe 4 ianuarie 1990. Marturii ale unor soldati care au executat ordinele criminale sosite de la conducatorii Revolutiei sunt cuprinse in dosarele care vor ajunge pe masa judecatorilor de la Strasbourg. Ele au existat tot timpul si pe birourile procurorilor militari, dar desfasurarea anchetei ar fi dus atat de sus incat ar fi trebuit sa plateasca chiar intaiul emanat al tarii. Ca totul a facut parte dintr-o diversiune bine planuita de comandantii Revolutiei o dovedeste si declaratia lui Dan Voinea, om din sistem, cel care a intocmit rechizitoriul in baza caruia au fost executati Ceausestii. Generalul magistrat a recunoscut in Le Monde, evident in baza milioanelor de probe stranse, ca "Iliescu si echipa lui au creat atunci o asemenea isterie incat toti se omorau intre ei". Au trecut 20 de ani de cand 942 de oameni au fost ucisi sub primul regim Iliescu. In vreme ce rudele celor disparuti plang pe mormintele lor, batranul comunist salvat de justitia romaneasca da lectii de democratie la televizor.
Documentele din dosarele Revolutiei, musamalizate de procurorii militari din Parchetul General vreme de 20 de ani, releva faptul ca "teroristii" pomeniti de autorii loviturii de stat au fost militari (multi in termen), asmutiti unii contra altora prin ordine diversioniste primite de la superiori. Marturiile unor soldati in termen care au fost mobilizati in Capitala, date "la cald" in 1990 dar si cativa ani mai tarziu, arata ca acestia au primit ordine sa se urce cu pustile cu luneta pe acoperisurile celor mai inalte cladiri si sa traga in confrati ai lor, despre care erau intoxicati ca sunt "teroristi".
In debandada generala creata in decembrie 1989, multi militari neinstruiti s-au impuscat intre ei ori s-au ranit accidental. In zilele lui decembrie 1989 au fost ucisi 260 de militari ai MApN si raniti alti 545. Majoritatea victimelor au cazut dupa fuga Ceausestilor, cand tara era condusa de "emanatii" in fruntea lor fiind Ion Iliescu.
In perioada imediat urmatoare, multe asemenea marturii vor fi date publicitatii, astfel incat opinia publica va afla ca nu numai in Bucuresti, dar si in Brasov si alte mari orase, o serie de inalti ofiteri care au preluat fraiele Armatei au dat ordine diletante, in urma carora unitati armate au fost manipulate sa se impuste intre ele, dar sa traga si in civili. O oribila diversiune menita sa-i legitimeze la Putere pe autorii loviturii de stat, care au furat Revolutia din mainile celor care au iesit in strada pentru libertate, profitand de nepriceperea acestora in ale politicii. Faptul ca Armata a fost folosita in marea diversiune este motivul real pentru care procurorii militari (subordonati mai mult MApN-ului, decat Ministerului Justitiei) au ingropat aceste dosare vreme de 20 de ani. In mod normal, fata de ascunderea unor astfel de probe chiar de catre magistrati platiti sa le dea curs, Sectia de urmarire penala si criminalistica a Par¬chetului Inaltei Curti ar trebui sa deschida imediat dosare penale procurorilor militari care au ascuns adevarul. Un asemenea lucru nu se va intampla insa niciodata sub conducerea actualilor sefi ai Parchetului Inaltei Curti, care au dovedit in ultimii ani ca nu-i intereseaza nimic altceva decat pastrarea functiilor si musamalizarea in continuare a acestor dosare.

Infanteristul I.S.R. era in decembrie 1989 militar in termen la UM 01270 Focsani mobilizata in Capitala, in zona Ghencea, cu scopul de a mentine ordinea. I.S.R. a declarat in dosarul 97/P/1990 urmatoarele: "In seara zilei de 24.12.1989 si urmatoarele se tragea din directia Tricodava spre unitatea noastra, iar noi am ripostat cu focuri de mitraliera si TAB-urile... lunetistii de la noi din unitate s-au urcat si pe acoperisurile blocurilor... mai multi militari au luat pozitie de tragere de pe acoperisurile blocurilor din apropiere, iar la un moment dat a fost un incident in care un coleg de-al meu de pe bloc a aruncat o grenada spre Cimitirul Ghencea, iar aceasta a explodat in apropierea sergentului G.S. ranindu-l la picior. In data de 27.12.1989 am fost ranit la piciorul stang de focuri ce au fost trase din Cimitirul Ghencea, fiind transportat cu un TAB la spital".
O alta declaratie din ianuarie 1990 a lui C.B.I., care avea pe atunci doar 21 de ani, arata: " In perioada 24.12.1989 - 04.01.1990 am indeplinit functia de observator-tragator lunetist in interiorul Bisericii Sf. Gavril si Mihai din Ghencea. S-au executat trageri asupra noastra in 24 - 29 decembrie 1989 dupa lasarea intunericului de pe terasa blocului C90 (pe casa liftului) precum si dinspre zona Cimitirului Ghencea... s-a tras numai cu armament portabil special, cu armament usor si calibru redus de catre un lunetist aflat pe blocul C90. Nu am vazut si auzit decat lovituri foc cu foc al unor arme de calibru redus, zgomot inconfundabil cu cel al armamentului din dotare... am executat mai multe focuri, nu pot fi sigur ca am ucis pe cineva care a tras asupra noastra, deoarece am tras numai noaptea".

Un articol scris de domnul Razvan Savaluc pt ZIUA

Un comentariu:

  1. Prioritare sunt lansarile de carte ale lui Iliescu nicidecum aflarea adevarului . Bine ca nu are copii sa-i duca numele mai departe...

    RăspundețiȘtergere